يونوليت يونوليت .

يونوليت

بهداشت و ايمني و يادداشت هاي فني

بهداشت و ايمني و يادداشت هاي فني
اگر لازم است از حلال ها براي تهيه چسب استفاده كنيد، به ياد داشته باشيد كه بعضي از دانش آموزان ممكن است تلاش كنند تا آنها را براي خرناس خود بگيرند!

راهنمايي هاي بهداشت و ايمني استاندارد ما را بخوانيد

مدل سازي برخي از زمان ها قبل از درس با اتصال به حوزه ها با يك چسب مناسب (مثلا Copydex يا يك چسب PVA). اگر چسب هاي معمولي كار نمي كنند، برخي از پلي استايرن هاي ورق فوم (يا يكي از كره ها) را در پروپانون يا بهتر از آن در آميل استات حل مي كنند. چسب بايد در قوام بسيار ضخيم باشد. آن را با يك تكه چوب به كره ها در نقاط تماس قرار دهيد. سپس آنها را به طور قاطع با هم فشار دهيد. چسب براي سخت شدن 24 ساعت طول مي كشد.

يونوليت

شما ممكن است ترجيح مي دهيد از چوب كوكتل يا پيچ دو پيچ استفاده كنيد، اما چسباندن آسان تر است.
 
1 شبكه ساده مكعبي
چهار لايه را بسازيد و آنها را يكي يكي در بالاي ديگر قرار دهيد. لايه ها را مي توان به طور دائم با هم ثابت كرد، جداگانه باقي مي ماند و يا با پنبه گره خورده است.

توپ هاي پلي استايرن مدل سازي ساختار بلوري لايه بندي شده

2 مكعب محوري بدن
a اين مي تواند به عنوان نشان داده شده ساخته شود. لايه دوم نه كره را در بالاي لايه اول شانزده قرار دهيد، همانطور كه نشان داده شده است. يك لايه از شانزده (كه قبلا با هم همخواني دارد) قرار دهيد، شبيه به اولين، در بالاي اين لايه قرار دهيد. سپس روند را تكرار كنيد.

توپ هاي پلي استايرن ساختار بلوري مدل سازي

b همچنين يك اهرام بسازيد. شروع با چهار كره 4 كروم پايه، سپس 9 در لايه دوم، 4 در سوم، و 1 در آخرين.
 
c يا تعداد زيادي از 4 × 4 لايه را ايجاد كنيد و هر دو مكعب ساده و مكانيك محور را با تنظيم لايه ها مناسب نشان دهيد.
 
3 شبكه مشبك بسته بندي شده شش ضلعي

همانطور كه نشان داده شد، يك ساختار تك لايه بسته بندي شده ايجاد كنيد، با هر حوزه ديگر، شش نفر ديگر را لمس كنيد. لايه دوم را، به همان شكل ساخته شده، در بالاي صفحه قرار دهيد. كمي آن را بيافزاييد تا كرههاي لايه دوم در اولين رگهها قرار بگيرند. سپس لايه هاي اضافي مي تواند در بالاي آن قرار گيرد.


برچسب: يونوليت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۱۲:۱۶:۰۲ توسط:عباسي موضوع: نظرات (0)

سيني نشا

سيني
نشا سيني
نشاء
سيني نشاء يكي از توليد ها كمپاني پلاستوفوم غرب مي باشد كه توانسته كمكي به سهل وآسان خيس شدن رشد نشاء نمايد اين شركت با ايجاد محصولات متنوع از جمله سيني نشاء توانسته بخش اعظمي از نياز هاي داخلي را برطرف نمايد .در گذشته براي رشد نشاء از گلدانهاي سفالي يا پلاستيكي استعمال مي شد ولي امروزه با وجود گونه هاي سيني نشاء با ابعاد و تعداد حفره هاي متعدد ، فعاليت رشد نشاء آسانتر از قبل گرديده ميباشد .
معمولا سيني نشاء دارنده حفره هاي مخروطي شكل و يا به صورت هرمهاي بر عكس مي باشد كه در انتها، باريك مي‌شود .
سيني نشاء در سايزها و تعداد حفره هاي مختلفي در بازار جانور مي باشد كه سيني نشاء با حفره هاي كوچك هزينه ايجاد و البته مقدار نشاء را كاهش ميدهد . همچنين در سيني نشاء با حفره هاي كوچك ، گياه خيلي زود به سطح وصال و چهار برگي مي رسد كه به علت اين زودرسي ، كيفيت نشاء كاهش مي يابد .
از آنجا كه سيني نشاء قابليت و امكان به كارگيري دوباره را داراست لذا يك عدد از توصيه هاي مهم در به كار گيري از سيني نشاء ، تميز كردن و شستشوي سيني نشاء به خواسته حفظ و عدم تكثير بيماري ها و آفات مي باشد .
پس از شستشوي سيني نشاء مي بايست از محلولهاي بهداشتي اختصاصي ضد عفوني كردن و همينطور بخار آب استعمال كرد .پس از شستشو و ضد عفوني سيني نشاء هم ، هوادهي به طور بدون نقص الزامي هست .
استفاده از پلاستيك يكبار مصرف در حفره هاي سيني نشاء ، علاوه بر سهولت خروج نشاء از حفره هاي سيني نشاء ، سبب ساز ارتفاع قدمت بيشتر سيني نشاء هم مي گردد .
انعطاف پذيري ، مقاومت در برابر مواد شيميايي ، مال و . . .از كارداران تعيين كننده در گزينش و خريد سيني نشاء مي باشد .

يونوليت
خاصيت
بيولوژيكي و شيميايي يونوليت يونوليت
بسته بندي ، يونوليت خواص
بيولوژيكي: به دليل اين‌كه پلي استايرنيونوليت بسته بندي فاقد ارزش غذايي ميباشد ، قارچ ها و باكتري ها به هيچ عنوان روي آن رشد نمي كنند . همچنين حشراتي از جمله مورچه ها و موريانه ها تمايلي به EPS ندارند . اين ماده آلرژي زا نبوده و در ارتفاع سالياني كه از ساخت آن مي گذرد سمي نبودن آن اثبات شده مي‌باشد به طوري كه در صنايع غذايي از آن به كار گيري مي شد .
خواص
شيميايي: پلي استايرن يونوليت بسته بندي در برابر محفظه هاي اسيدي و محلول هاي آبي رنگ ، محيط هاي قليايي ومحيط هاي محلول هاي نمكي مقاوم مي باشند ولي در برابر اسيد هاي اكسيد كننده قادر نظير اسيد نيتريك ، پركلريك و . . . تخريب مي شود .همينطور با كلر و برم واكنش مي دهد .نور خورشيد به مرور دوران ساختار سلولي پلي استايرن را تخريب مي كند . به عامل ساختار ويژه ، EPS ، توسط حلال هاي كلردار، هيدروكربن هاي آروماتيك ، استرها و كتون ها به خير حل مي شود و به عامل عدم تاثير در تماس با فلزات توليد خورندگي نمي نمايد .


برچسب: يونوليت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۰۴:۱۷:۲۰ توسط:عباسي موضوع: نظرات (0)

پلي‌استايرن يك پليمر مصنوعي

پلي‌استايرن يك پليمر مصنوعي معطر از مونومر استايرن (يك ماده پتروشيمي) هست كه به سه مدل معمولي، مقاوم و انبساطي وجود داراست .

ساختار
پلي استايرن:
از نظر شيميايي، پلي استيرين يك هيدروكربن طويل زنجير هست كه در آن مركزها متغير كربني به گروه‌هاي فنيل (نامي كه به بنزن حلقه‌اي داده مي‌شود) متصلند . فرمول شيميايي پلي استايرن (n(C8H۸ مي‌باشد؛ اين ماده دربردارنده موله‌هاي عنصرها شيمايي كربني و هيدروژن است .

ويژگي‌هاي ماده توسط جذب كوتاه بازه زماني وان در والسي دربين زنجيرهاي پليمري گزينش ميگردد . از آنجايي كه مولكول‌ها هيدروكربن‌هاي بلند-زنجيري مي‌باشند كه از هزاران اتم تشكيل مي‌شوند، نيروي كششي كلي در ميان مولكول‌ها گرانقدر هست . هنگام حرارت دادن (يا به سرعت بدشكل شدن به علت مخلوط با ويژگي‌هاي ويسكوالاستيك viscoelastic و عايق حرارتي) زنجيره‌ها سازگاري بيشتري بدست آورده و از كنار يكديگر سر مي خورند . اين سستي در ميان مولكولي (در پيش‌روي توان بالاي بين مولكولي به علت استقامت هيدروكربني) وضعيت انعطاف پذيري و كشساني به اين ماده مي‌دهد . امكان سيستم براي بدشكل شدن آن در دماي فراتر از دماي تبديل شيشه‌اي اش، به پلي استرين (و بطوركلي پليمرهاي نرمش پذير در مقابل حرارت) اين امكان را مي دهد تا هنگام حرارت دادن به راحتي نرم گرديده و به شكل‌هاي مختلف درآيد .

يونوليت

تاريخچه:

اولين بار پلي استايرن بوسيله ادوارد سايمون در سال ۱۸۳۹ كشف شد كه خودش نمي‌دانست چه مادهٔ با ارزشي كشف كرده . تهيه تجاري منومر استايرن و پليمريزاسيون آن به سال ۱۹۳۴ بر مي‌گردد كه كمپاني "داو" توانست استايرن را از فراورده‌هاي نفتي سنتز نمايد و آن‌گاه آن را پليمريزه نمايد . در به عبارتي بازه زماني مشابه اين روند پروسه تكميلي خود را در آلمان غربي مي طي كرد . تجربيات به دست آمده از اين محصول در دوران نبرد جهاني دوم موجب گرديد تا در سال‌هاي سپس از جنگ، پلي استايرن نه تنها به تيتر يك عايق الكتريسيته گران بها شناخته نشود، بلكه به عنوان يك پلاستيك گرمانرم، ارزان و با خاصيت عالي معرفي شود .

با طي گذر مقطع و با انتشار تئوري‌هاي متعدد (از جمله تئوري هرمان اشتاودينگر در سال ۱۹۲۲ در زمينه پليمر)، در غايت شركت BASF در ابتداي سال ۱۹۵۰ يك روند دو مرحله‌اي براي توليد فوم پلي استايرن را توسعه داد . در اين مراحل مرحله اول شامل تنظيم دانه‌هاي دربردارنده توزيع يكنواخت برهان پف زا توسط منش پليمريزاسيون سوسپانسيوني مونومر استايرن بوده كه در تراز دوم اين ماده در باطن يك قالب مراحل ميشود . سهولت ساخت كالا به هر صورت و ميزان از مزاياي اين منش بوده كه باعث گسترش آن شد . اين ماده اولين توشه در سال ۱۹۵۰ ساخت شويد .

پلي
استايرن معمولي:
پلي استايريني با نام اختصاري GPPS كه جهت مصارف همگاني مسئله استعمال قرار مي‌گيرد، معمولاً بايد داراي خواص نظير مقاومت خوب در برابر حرارت، توان ضربه پذيري مطلوب و سياليت نيكي در هنگام روند باشد . اين پلي استايرنها خاصيت دي الكتريكي و استحكام بالايي دارند به همين برهان در مصارف الكتريكي كاربرد بالايي دارا هستند . اسم تجاري اين فرآورده در بازار كشور ايران كريستال مي‌باشد .

مورد ها
مصرف: براي
ساخت ظروف يك بارمصرف، وسايل الكترونيكي، بدنه ساعت، تلويزيون، راديو، اثاثيه ورزشي، اثاثيه بازي، عايق برودتي دربدنه يخچال‌ها، فريزرها و وسايل خانگي
پلي
استايرن مقاوم:
اين دسته پلي استايرن با اسم اختصاري high-impact polystyrene) HIPS) مقاوم به ضربه است و به همين برهان در ساخت ظروف و بدنهٔ اسباب و اثاث خانگي كاربرد دارااست . اسم تجاري اين ماده در بازار ايران هايمپك مي باشد .

موارد
مصرف: براي
ساخت اسباب و اثاث ورزشي، لوازم بازي، عايق برودتي دربدنه يخچال‌ها، فريزرها و وسايل خانگي

پلي
استايرن انبساطي ( يونوليت):
اين نوع پلي استيرن با اسم اختصاري Expanded polystyrene) EPS) نوعي پليمر سپيد رنگ كه به آن ها يك دليل فوم كننده بيشتر شده مي باشد . كه در كشور ايران با اسم يونوليت شناخته مي شود .

موردها
مصرف: براي ساخت بلوك‌هاي پلاستوفوم سقفي به مراد استفاده به عنوان عايق صوتي و حرارتي در ساختمان‌ها و مكان‌هاي متفاوت .
عايق برودتي در سردخانه‌ها و يخچالهاي صنعتي .
ايجاد اشكال فوم‌هاي بسته بندي و گونه هاي يخدان و ترموس .


برچسب: يونوليت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۱۱:۳۶:۳۱ توسط:عباسي موضوع: نظرات (0)

نايلون‌ها

براي آشنايي مختصر با نايلون۶,۶ ، اينجا كليك كنيد .

براي شناخت مختصر با نايلون۶ ، اينجا كليك نمائيد .

نايلون‌ها يك عدد از متداول‌ترين پليمرهايي ميباشند كه به تيتر الياف كاربرد دارند . نايلون مدام در پوشاك يافت مي‌شود، البته در جاهاي ديگر هم به صورت يك ماده‌ي گرمانرم ديده ميگردد . اولين پيروزي حقيقي وواقعي نايلون حدوداً در سال ۱۹۴۰ با كاربرد آن در جوراب‌هاي زنانه به دست آمد . اين جوراب‌ها خيلي محبوب شدند، اما پس از مدتي نادر شدند، چراكه سال آن‌گاه ايالات متحده وارد مبارزه جهاني دوم شد، و نايلون براي توليد وسايل جنگي نظير چترنجات و طناب، زمينه نياز بود . البته پيش از جوراب و چتر نجات نخستين جنس حقيقي از نايلون، مسواك با برس نايلوني بود .

يونوليت
نايلون را به ياد گروه‌هاي آميدي جان دار در زنجير اصلي، پلي­آميد هم مي‌نامند . پروتئين‌هايي نظير ابريشم، كه نايلون به عنوان جانشيني براي آن ساخته شد نيز پلي‌آميد ميباشند . گروه‌هاي آميدي بسيار قطبي ميباشند و ميتوانند با يكديگر لينك و پيوند هيدروژني دهند . به همين دليل، و از آنجايي كه زنجير با اهميت نايلون فراوان منظم و متقارن است، نايلون‌ها اكثر اوقات بلورين هستند، و الياف دوچندان خير به دست مي‌دهند .

نايلون نشان داده گرديده در اين صورت نايلون۶,۶ است، زيرا هر واحد تكراري از زنجيري پليمر، دارنده دو امتداد از اتم‌هاي كربن هست كه هر يك طولي متساوي شش اتم كربن داراست . ممكن ميباشد نايلون‌هاي ديگر، تعداد اتم‌هاي كربن متفاوتي در اين نواحي داشته باشند .

نايلون ها را مي توان از دي اسيد‌كلريدها و دي­آمين ها به دست آورد . براي مثال، نايلون۶,۶ از واكنش مونومرهاي آديپويل‌كلريد و هگزامتيلن دي آمين ايجاد مي شود .

 

اين يك راه براي تنظيم ي نايلون۶,۶ در آزمايشگاه ميباشد .
البته در يك واحد صنعتي، نايلون۶,۶ معمولاً از شيوه واكنش آديپيك‌اسيد و هگزامتيلن دي آمين توليد مي شود:

در‌صورتي‌كه مي خواهيد بدانيد كه اين عمل چگونه انجام مي شود، اينجا كليك نمائيد .

نايلون۶ ، گونه ديگري از نايلون ميباشد . اين پليمر مضاعف مشابه نايلون۶,۶ است، با اين تفاوت كه فقط يك ناحيه‌ي زنجيري كربني به ارتفاع شش كربن دارد .

 

اين دسته نايلون از طريق پليمريزاسيون رينگ گشا و از مونومر كاپرولاكتام ساخته ميگردد . براي كسب داده ها بيشتري راجع به اين دسته پليمريزاسيون، اينجا كليك نمائيد . رفتار نايلون۶ تفاوت زيادي با نايلون۶,۶ ندارد . فقط دليل ساخت هر دو نوع، اين مي باشد كه شركت دوپونت نايلون۶,۶ را ثبت نوآوري كرد، و از اين رو بقيه شركت‌ها براي وارد شدن به تجارت نايلون، بدون چاره به ساخت نايلون۶ شدند .


برچسب: يونوليت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۱۲:۰۷:۴۴ توسط:عباسي موضوع: نظرات (0)

پلي اتيلن

 پلي اتيلن هاخانوادهاي از رزينها هستند كه از طريق پليمريزاسيون گاز اتيلن (C2H4 بدست مي آيند .
از طريق كاتاليست و روش پليمريزاسيون
اين ماده ميتوان خواص مختلفي همچون چگالي، شاخص جريان مذاب (MF ،(بلورينگي، درجه شاخهاي و شبكه - اي شدن، وزن مولكولي و توزيع وزن مولكولي را در آنها در اختيار گرفتن كرد .
فرايند
ايجاد پلي اتيلن پليمرهاي با وزن مولكولي پائين را به تيتر اعصاب كننده(Lubricant (به فعاليت مي مارك .
پليمرهاي با وزن مولكوولوي موتووسو واكسهايي
امتزاج پذير )مخلوط پذير( با پارافين مي باشند و نهايتا پليمرهايي با وزن مولكولي باالتر در صنعت پالستيك بيشترين حجم مصرف را به خود اختصاص عرضه ميكنند .
پلي اتيلن مشتمل بر ساختار فراوان ساده اي است، بطوريكه بي آلايش خيس از تمام پولويومورهواي تجاري مي باشد . يك مولكول پلي اتيلن زنجير بلندي از اتم هاي كربن است كه به هر اتم كربن دو اتم هيدروژن چسبيده است .
گاهي
وقت ها به جاي اتمهاي هيدروژن در مولكول )پلي اتيلن(، يك زنجير بلند از اتيلن به اتم هاي كربن متصل ميشود كوه بوه آن ها پلي اتيلن شاخهاي يا پلي اتيلن سبك ) LDPE )ميگويند؛ زيرا چگالي آن به علت اشغال حجم بيشتر، كاهش يافتهاسوت .در
اين
نوع پلي اتيلن مولكولهاي اتيلن به صورت تصادفي به يكديگر متصل مي شوند و ريخت و شكل دوچندان نامنظوموي را ايوجواد مي كنند .
چگالي آن در ميان ۰۱۹ /۹ تا ۰۲۹ /۹ مي‌باشد و پايين فشار و دماي باال و اكثر وقت ها با به كارگيري از پليمريزاسيون راديكوال هواي آزاد وينيلي (polymerization radical Free )توليد ميشود .

يونوليت
ولي براي تنظيم آن ميتوان از پليمريزاسيون زيگلرناتا )polymerization Natta-Ziegler )نيز استفاده كرد .
وقتي هيچ شاخهاي در مولكول وجود نداشته باشد آن را پلي اتيلن خطي(HDPE(مينامند .
پلي اتيلن خطي دشوار خيس از پلي اتيلن شاخهاي هست البته پلي اتيلن شاخهاي آسانتر و ارزانتر ساخته مي شود .
ريخت و شكل اين پليمر مضاعف كريستالي شكل مي باشد .
پلي اتيلن خطي متاع نرمالي با وزن مولكولي ۲۹۹۹۹۹ تا ۹۹۹۹۹۹ است كه آن را ذيل فشار و دماهاي نسبتاً پائين پليمريزه مي نمايند .
چگالي آن في مابين ۰۴۱/۹ تا ۰6۹/ ۹است و آن را عمده به وسيله فرآيند مشكلي كه پليمريزاسيون زيگلرناتا ناميده مي شود، تهيه و تنظيم مي نمايند . شكل اين پلي اتيلن را در تصوير باال مشاهده مي‌كنيد .
پلي اتيلني هم وجود داراست كه چگالي آن ما در بين چگالي اين دو پليمر است و آن را پلي اتيلن نيمه سنگين وزن يا متوس مينامند .
پلي اتيلن با وزن مولكولي بين ۳
تا 6 ميليون را پلي اتيلن با وزن مولكولي دوچندان باال يا UHMWPE مينامند و با پليمريزاسيون كاتاليست متالوسن توليد ميكنند . ماده مذبور فرآيند پذيري دشوارتري برخوردار بوده البته خواص آن خوب ميباشد .
وقتي كه از طريق تشعشع يا استفاده از
مواد افزودني شيميايي، اين پليمر تماماً شبكه اي شود، اين ماده با پخت حين قالب گيري يا سپس از آن يك گرما سخت حقيقي
با استحكام كششي، خواص الكتريكي و استحكام ضربه خوب در دامنه وسيعي از دماها خواهد بود كه از آن براي ساخت فيبرهاي
دوچندان قوي استفاده مي كنند تا جايگزين كوالر )نوعي پلي آميد( در جليقه هاي ضد گلوله شود همينطور صفحات تعالي آن را ميتوان به جاي زمينهاي اسكيت يخي به كار گيري كرد .
به وسيله كوپليمريزاسيون مونومراتيلن با يك مونومر آلكيل شاخه دار با شاخههاي هيدروكربن كوتاه بدست ميآيد كه آن را پلي اتيلن خطي با چگالي كم يا LLDPE مينامند .


برچسب: يونوليت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۱۱:۳۸:۵۱ توسط:عباسي موضوع: نظرات (0)

تخريب پلي يورتان ها

 


تخريب پلي يورتان ها همگي پليمرها امكان تخريب دارد و پلي يورتان ها هم از اين قاعده مستثني نمي باشد جهت خودداري از تخريب پلي يورتان ها روش هاي مختلفي وجود دارااست . كه شامل هيدروليز، فتوليز، سلوليز، توموليز، پيروليز (تجزيه در اثر حرارت ) وتخريب بيولوژيك، ترك بر اثر استرس محيطي، اكسيد شدن و تخريب بوسيله ميكروب و قارچها مي شود . در شرايط بيولوژيك تنش محيطي سبب ساز ساخت ترك مي شود كه در نهايت شكست ممكن است به وجود آيد و باعث ساخت تخريب سطحي ويژه در پليمر شود . آنزيم ها نيز مي توانند باعث تخريب پلي يورتان ها شود . تخريب ميكروبي، يك واكنش تجزيه شيميايي مي‌باشد كه به وسيله يورش ميكرو ارگانيسم ها چهره مي گيرد . آنزيم ها و قارچ ها نيز ممكن مي باشد پلي يورتان ها را تخريب كند .

يونوليت

پيوندهاي مستعد براي تخريب هيدروليتيك در پلي يورتان ها، پيوندهاي استري و يورتاني مي باشد . استرها به اسيد و الكل تجزيه مي شود و پيوندهاي يورتاني در نتيجه تخريب شدن به كرباميك اسيد و الكل هيدروليز مي شود .
تركيبات مسئول تخريب پليمرها در بدن شامل آب، نمك، پراكسيدها و آنزيمها مي باشد . به طور كلي مولكولهايي مانند ويتامين ها و راديكالهاي آزاد سبب تسريع كردن تخريب مي شود . در صورتيكه پلي يورتان هيدروفوب باشد تخريب معمولاً در سطح مواد انجام مي شود . اگر پلي يورتان ها هيدروفيل باشد، آب در عده پليمر وارد شده و تخريب در سرتاسر ماده حادثه مي افتد .

▪ تخريب پليمر در مايع Media ( پلاسما و بافت ) به طوركلي شامل پروسه زير هست .
۱
) جذب مديا در تراز پليمر، ۲
) جذب مديا به جمع پليمر، ۳
) واكنشهاي شيمايي با پيوندهاي ناپايدار در پليمر و ۴ ) نقل و انتقال محصولات تخريب از ماتريكس پليمر و جذب سطحي توليدها تخريب از تراز پليمر .


تاثير آبدوستي بر اندازه تخريب پلي يورتان هاي يكي از مشكلات حساس كاشت پلي يورتان ها در شرايط vivo in رغبت آن ها براي آهكي شدن و تخريب شدن است . اكثر ايمپلنت هاي پلي يورتاني در شرايط in vivoاز طريق هيدروليز تخريب مي شود .
الاستومرهاي زيست تخريب پذيردر ايمپلنت هاي قلبي و عروقي، داربستها براي مهندسي بافت، ترميم غضروف مفصل، پوست تصنعي و درتعويض و جانشيني لينك استخوان اسفنجي استعمال مي شود .
مواد هيدروفيل نظير هيدروژل ها، به تيتر سدي براي چسبندگي بافت ها استفاده مي شود . موادي با هيدروفيلي كم، سبب ساز چسبندگي تكثير سلول ها مي شود كه براي داربستهاي مهندسي بافت مطلوب است .


واكنش پلي يورتان زيست تخريب پذير با استئوبلاست ها و كندروسيت ها و ماكروفاژها كاربرد پليمرهاي زيست تخريب پذير به عنوان يكي از پيشرفت هاي عمده در تحقيقات مواد درپزشكي مطرح مي باشد . مواد زيست تخريب پذيركاربردهاي بي شماري در پزشكي و جراحي دارند واين مواد طوري طراحي گرديده ميباشد كه در حالت in vivo تخريب شود .
تصور كلي از زيست سازش بر پايه واكنش دربين يك ماده و محيط بيولوژيك است . واكنش بافت ها و سلول ها در خيلي از مورد ها بوسيله پاسخ التهابي مشخص و معلوم مي شود .
در مهندسي بافت از ماتريس ها و داربستهاي زيست تخريب پذير پليمري به تيتر حامل سلول براي مرمت بافت هاي معيوب استفاده مي شود . به طور كلي، ايمپلنت ها نبايد منجر جواب غير عادي در بافت ها و سبب ساز ايجاد مواد سمي يا تأثيرات سرطان زائي در بافت شوند . در پژوهش ها جديد، پلي يورتان هاي زيست تخريب پذير زيست سازگاري مطلوبي از خود نشان مي دهد .
اين پلي يورتان ها هر چند كه سبب فعال شدن ماكروفاژها مي شود اما تأثيرات سمي و سرطان زائي در بدن ندارد . در تحقيقات in vivo ، فوم پلي يورتان زيست تخريب پذير، زيست سازش مطلوبي را از خود نشان داده ميباشد .
در يك تحقيق جديد، جهت آناليز زيست سازگاري از فوم پلي استر پلي يورتان زيست تخريب پذير با سايز سوراخها ۱۰۰ ۴۰۰ m استفاده شده و واكنش كندروسيت هاي و سلول هاي استئوبلاست موش [line Mc ۳T ۳ E ۱ ] با فوم پلي يورتان زيست تخريب پذير ( Degrapol foam) مورد محاسبه قرار گرفته گرديده ميباشد پاسخ سلولي كه شامل: رشد، عمل سلول ها و پاسخ سلولي استئوبلاست ها و ماكروفاژها به محصول ها تخريب در لحاظ گرفته شد . سلول هاي استئوبلاست ها و كندرويست ها از موش هاي صحرايي نر بالغ جدا گرديده بود .
جهت سنتز اين كوپليمر هم اندازه برابر از PHB– دي ال و پلي كاپرولاكتون دي ال در ۱ و۲ دي كلرو اتيلن حل شده وبه چهره آزئوتروپيكالي به وسيله بازگشت حلال ذيل نيتروژن خشك، سنتز شد . اين پلي استريورتان، يك بخش آمورف و يك بخش كريستالي داراست و همينطور دي ال با PHB تشكيل حوزه هاي كريستالي مي دهد و دي ال با پلي كاپر .لاكتون تشكيل حوزه هاي آمورف مي دهد .
پس از كشت سلولي، اسكن به وسيله ميكروسكوپ الكتروني ( SEM) نشان مي دهد كه سلول ها در سطح و درون حفره هاي فوم رويش مي كند و سلول هايي كه در تراز فوم چشم مي شود و به فيس يك سناريو سلولي مسطح و يك‌سري لايه سلول متلاقي، ديده مي شود .
نتايج به دست آمده نشانگر اين مطلب مي‌باشد كه استئوبلاست ها و ماكروفاژها بضاعت بيگانه خواري و فاگوسيتوز محصول ها تخريب را دارندو محصول ها تخريب در غلظت كم، تأثيري در رويش و عملكرد استئوبلاست ها نمي‌گذارد . به طور كلي كندروسيت ها و استئوبلاست ها در فوم زيست تخريب پذير تكثير يافت و فنوتيب شان را نگاه داشت . اين مقاله نشان مي دهد كه اين داربستها براي مراحل ترميم استخوان موءثر هست .


برچسب: يونوليت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۱۱:۰۴:۱۶ توسط:عباسي موضوع: نظرات (0)

يونوليت چيست ؟


پلاستوفوم دركشور  ايران به اسم يونوليت شناخته مي شود كه نام اساسي آن پلي‌استيرن انبساطي (Polystyrene) , ويا اين كه پلاستوفوم است، نوعي پليمر سفيد رنگ و عايق رطوبت و صدا و حرارت است كه از فرايندهاي پتروشيمي تهيه ميگردد . از اين ماده براي عايق‌سازي، توليد وسايل تهي دست عايق حرارتي و بسته‌بندي ابزار با اهميت الكتريكي، الكترونيكي و مكانيكي به عمل گيري ميگردد . پلاستوفوم ماده اي سبك با قابليت هاي بسيار زياد مي باشد و عامه مردمان آن را به اشتباه" كائوچو (نوعي ماده طبيعي)"، " آكاچو " و يا "يونوليت" مي نامند . پلاستوفوم نوعي از مواد پليمري هست كه يك مثال از آن با نام پلي استايرن انبساطي و علامت اختصاري EPS شناخته مي‌شود و كاربردهاي متعددي در امور بسته بندي، عايق سازي، آموزشي، تبليغاتي و . . . داراست . اين مواد با دانه بندي هاي ريز و درشت و با وزن حجمي متفاوت بصورت گرانول، ورق و بلوك در ميزان ها و ضخامت هاي مختلف در بسته بندي هاي تعدادي، قابل ارائه است . همچنين با دستگاههاي برش بوسيله سيم داغ يا با نام لاتين Hot Wire موجود در بازار، به اشكال و طرح هاي گوناگون درمي‌آيد 

كاربرد يونوليت در ساختمان سازي

بلوك هاي يونوليتي (پلي استايرن) مدتي مي‌باشد كه براي ساختمان سازي در مملكت و در آپارتمان هاي بلند به دليل سبكي و كم هزينه بودن موضوع استقبال انبوه سازان (بساز بفروش هاي سابق) قرار گرفته مي باشد . اين بلوك ها در دو نوع «قابل اشتعال» و «غير قابل اشتعال» در بازار عرضه مي شوند . وزن هر قطعه بلوك سيماني كه در ساختمان سازي به كار مي رود، ۱۵ كيلوگرم است، در حالي كه وزن بلوك هاي يونوليتي بسيار ناچيز مي باشد و تا مقدار بسيار زيادي موجب پايين آوردن وزن ساختمان مي شود . با وجود پوشش نسوزي كه زير و روي اين بلوك را محصور كرده است، در فيس حريق سوزي در ساختمان، اين بلوك ها فقط تا ۲۰ دقيقه تاب مقاومت در برابر حرارت را دارا هستند . ايمني اماكن مسكوني در برابر حريق و رخداد از پاراگراف مواردي مي‌باشد كه بايد از حيث ايمني شهري موضوع توجه قرار گيرد . در ايمني يك ساختمان مورد ها زيادي نقش دارد كه مي توان به مصالح به كار رفته در آن به عنوان يكي از اساسي ترين موضوع ها اشاره كرد . بلوك هاي «پلي استايرن» به دليل سبكي وزن خود، وزن نهايي ساختمان را كم مي كنند، به همين دليل در ساختمان سازي مورد به كارگيري قرار مي گيرند . بلوك هاي يونوليتي نقش باروري ندارند و به همين دليل در برابر ز‌لزله ايمن مي‌باشند . اما اين بلوك ها، در برابر حريق به راحتي حجم خويش را از دست مي دهند و فقط اشكال اين بلوك ها، كمي مقاومت در برابر حرارت و شعله وري آنان ميباشد . در صورتي كه از متاع مرغوب اين بلوك ها در ساختمان سازي استعمال شود، در برابر آتش مقاوم خيس خواهند بود . در ايران نه تنها اين دسته از مصالح ساختماني بلكه تعداد بي شماري از مصالح ساختماني مورد به كارگيري قرار مي گيرد كه از استانداردهاي اجباري برخوردار نيستند و كماكان در ساختمان سازي به كار مي فرآيند . با دقت به چالش خيز بودن كشورمان در ساختمان سازي نبايد از بلوك هاي قابل اشتعال به كارگيري شود و گونه غيرقابل اشتعال اين بلوك ها نيز با رعايت قوانين محدود شود تا از حريق هاي گسترده در ساختمان ها جلوگيري شود . همچنين انبار و نگهداري اين مواد به دليل واكنش هايي كه ممكن هست داشته باشند، بسيار خطرناك ميباشد و تاكنون شاهد مواردي از حريق انبار اين بلوك ها بوده ايم . جالب اينكه اين بلوك ها برخلاف تصور و ذهنيت برخي از كارشناسان، به دليل يكپارچه نبودن در برابر ضربه كوبه اي اثرات مثبت ندارند و بر عكس در تقويت صدا اثر گذار خوبي مي باشند . يونوليت جاذب صوتي بهتري نسبت به بتن مي باشد و عايق صوت برتري محسوب نمي شود و به همين دليل يونوليت به تنهايي تاثيري در افت صوت ندارد . به گفته كارشناسان فقط در صورتي كه بين ديوار دو جداره يونوليت به كار رود، افت صوتي افزايش مي يابد . همچنين عايق هاي حرارتي هم به تنهايي عايق صوت نيستند و در صورتي كه درون سيستم قرار بگيرند، مي توانند موجب كاهش صوت شوند .

 

لازماتايمني در برابر حريق

تنها به عمل گيري از اشكال كندسوزشده بلوك پلي استايرن منبسط گرديده مجاز بوده و استعمال از نوع هاي غيركندسوز ممنوع مي باشد .

ايجاد كنندگان مكلف مي باشند مدارك حتمي دال بر به كار گيري از مواد نخستين از مدل كندسوز گرديده براي توليد بلوك را به شرح زير ارائه نمايند :


1: مواد اوليه (پودر پلي استايرن منبسط گرديده متاع كارخانجات پتروشيمي) مي بايست از جور كندسوز باشد . در اين قضيه مي بايست مدارك فني معتبر از كارخانه فروشنده مواد اول اخذ گردد .

مدارك فوق بايد قرار به چنگ آوردن ماده نخستين از نظر برخورد در برابر حريق را، بر اساس استانداردهاي معتبر في مابين المللي، در يك عدد از گروه هاي زير نشان دهد:


EN13501يا اين كه تيم هاي خوب خيس از آن مطابق با استاندارد 1D مجموعه DIN
يا اين كه گروه هاي خوبتر از آن مطابق با استاندارد 4102 B گروه 1 BS
3837 مطابق با استاندارد 1 A تيپ ASTM


E مطابق با استاندارد 84 A تيم براي حفاظت از بلوك سقفي پلي استايرن و خودداري از برخورد بي واسطه هرگونه آتش احتمالي با بلوك لازم مي باشد تا زيرسقف به وسيله پوشش مطلوب نگهداري شود . پوشش مي بايست به تيرها و تيرچه ها متصل و مهار گردد . اتصال بدون واسطه به بلوك پلي استايرن (مانند گچ كاري بي واسطه بر روي بلوك فارغ از استفاده از اتصالات مكانيكي) به تنهايي قابل پذيرش نمي باشد . اتصال سواي واسطه اندود به بلوك با هر شكل هندسي (اعم از معمولي يا دارنده اشكال شيار) به تنهايي و فارغ از به كارگيري از اتصالات مكانيكي به هيچ وجه مجاز نبوده و ضرورتاً بايد از اتصالات مكانيكي مهار شده به تيرها و تيرچه ها (نظير سيستم رابيتس ) استعمال شود . لذا توليدكنندگان موظف هستند از ارائه هر نوع اطلاعات شفاهي يا اين كه كتبي به مصر ف كنندگان كه مغاير با اين مسئله باشد، دوري كنند . از آنجايي كه ديوارهاي ميان واحدهاي جدا (مانند ديوار دربين سوئيت هاي مسكوني يا واحدهاي تجاري، اداري غيروابسته و غيره) در هر ساختمان بايستي دارنده مقاومت در برابر حريق باشند، اين ديوارها بايستي از لايه بلوك هاي پلي استايرن عبور كرده و تا ذيل سقف سازه اي (يعني پايين تيرچه يا بتن) امتداد داشته باشند يا اين كه به طور مطلوب از مصالح آتش بند به كار گيري شود، به نوع اي كه بلوك هاي پلي استايرن در اين نصيب في مابين دو فضاي مجاور پيوستگي نداشته باشند و از توسعه و گسترش و بسط هر گونه آتش احتمالي في مابين دو فضايي كه به وسيله ديوار مقاوم در برابر آتش از يكديگر جدا گرديده اند، خودداري گردد . بلوك هاي پلي استايرن منبسط گرديده در محل كارگاه ساختماني به به به دور از هر گونه مواد قابل اشتعال (نظير رنگها، حلالها يا اين كه آشغال هاي قابل اشتعال) محافظت شوند . محل محافظت مي بايست به دسته اي باشد كه از احتمال ريزش يا اين كه اين كه تماس براده هاي داغ يا جرقه هاي ناشي از جوشكاري يا هر نوع شيء داغ ديگر با بلوكها در كارگاه ساختماني پيشگيري شود . محل انبار اصلي بلوك ها حتي الامكان به بدور از محل عمليات ساختماني باشد تا از سرايت هر مدل شعله يا اين كه آتش احتمالي به محل انبار اساسي پرهيز شود . توصيه مي گردد كه از انبار كردن بلوك ها به حجم بيش از 60 متر مكعب خودداري شود در فيس نياز به انبار كردن مقادير بيش از 60 متر مكعب، بلوك ها به قسمتهاي با حجم حداكثر 60 متر مكعب تقسيم شده و در دربين هر دو قسمت دستكم 20 متر فاصله وجود داشته باشد . تمامي كارگران و پرسنل بايستي نسبت به عدم به كار گيري از هرگونه شعله و هم عدم به كار گيري سيگار در مجاورت محل حفظ بلوك ها توجيه شوند و به عمل گيري از تابلوي استفاده دخانيات ممنوع در مجاورت محل مراقبت بلوك ها الزامي مي باشد . يك سري كپسول حريق نشاني هم در قربت محل نگهداري بلوك ها پيش بيني گردد . 

 

 


برچسب: يونوليت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۰۳:۵۹:۳۱ توسط:عباسي موضوع: نظرات (0)

انواع كابردهاي يونوليت سقفي

يونوليت يك پلاستيك فشرده محسوب ميگردد كه در سال 2013 به عنوان بيشترين فرآورده مورد به كارگيري در عالم در صنعت ساختمان سازي پرده برداري شد .ماده نخستين اش پلي استايرن است كه نرم و قابل انعطاف مي باشد و در دماي 212 درجه فارنهايت توليد ميشود و باعث مي‌گردد فرآورده به چهره يونوليت فشرده در اشكال متعدد ساخت شود .

 

كاربردهاي
يونوليت سقفي ساختمان
و ويلا سازي صنعت
نفت
و پتروشيمي و آب و فاضلاب
ساختمان
هاي بلند مرتبه
عايق
بندي حرارتي و رطوبتي
سوله
و سيلو و بنا هاي بلند


كاربردهاي
يونوليت سقفي در ساختمان :
پانل را مي توانايي جهت ديوارهاي محيطي و جداكننده هاي داخلي ساختمانها به فعاليت گرفت بيشترين كاربرد اين جنس در ساختمان هاي مرتفع مي باشد زيرا در پباده سازي و ايجاد چنين ساختمانهايي كاهش منطقي وزن مصالح ( بار مرده ) مد نظر مي باشد كه با به كارگيري از اين مال دستيابي به اين كليدي مقدور مي گردد چون وزن يك متر مربع ديوار آجري ۲۲ سانتي متري با ملات ماسه سيمان و اندود طرفين بيش از ۴۵۰ كيلوگرم مي باشد در اندودهاي ( از گونه سبك ) طرفين كمتر از ۱۰۰ كيلوگرم وزن داراست و طبعا به عمل گيري پانل كاهش توشه مرده ساختمانهاي بلند سكو را به شيوه چشم گيري موجب مي گردد با پانلها مي توان و بضاعت و توان ساختمانهاي يك يا اين كه دو طبقه را بدون به كار گيري از اسكلت فلزي بنا كرد و به عنوان ديوارهاي باربر تقسيم كننده و همين طور سقف از آن استعمال گرفت . پانل به جهت خود ايستا بودن در اجراي ديوار بلند تالار هاي سوله و سيلوها و آشيانه هاي هواپيما كاربرد مفيد و مطمئن دارااست .

 

پانل ها به جهت سبك بودن و حمل آسوده آن در بخش ها صعب العبور قطعه اي تماما اثر گذار جهت ويلاسازي و انبوه سازي مي باشد . ايستايي و مقاومت بالاي سيستم موجب مي شود كه ساختمان هاي يك تا دو طبقه را بدون به كارگيري از اسكلت فلزي بنا كرد و اجراي سقف مسطح و شيبدار و گنبدي و … از قابليتهاي ناچيز مثل اين قطعه اثر گذار ساختماني مي باشد . ديوار و سقف عايق دار ويلاهاي احداثي موجب صرفه جويي انرژي بوده و پايداري سازه در برابر زمين لرزه روند ويژه سيستم مي باشد .

 

كاربردهاي
يونوليت سقفي در صنعت نفت و پتروشيمي و آب و فاضلاب :
ساخت حفاظ بتني مسطح عايق دار بر روي جداره فرنگي مخازن فلزي مواد نفتي و آمونياكهمينطور منابع فلزي و يا اين كه بتني آب و فاضلاب هم يك عدد ديگر از ويژگيهاي منحصربه‌فرد به شخص پانل مي باشد توليد مخازن هوايي آب مصرفي شهرها و روستاها در نقاط گرمسير و يا اين كه سردسير مرز و بوم با پانلها موجب صرفه جويي در مصرف آب و انرژي خواهد بود .

 

كاربردهاي
يونوليت سقفي در ساختمان هاي بلند مرتبه :
به عمل گيري از پانل ها در ساختمان هاي بلند مرتبه به عنوان ديوارهاي محيطي و مياني به جهت سبك بودن نسبت به ساير مصالح و بار مرده ساختمان را به طور چشمگيري زير آورده و در نتيجه فونداسيون و اسكلت با كاهش قابل توجهي رو به رو خواهد بود . سهولت بالا كشيدن قطعات در طول و دستيابي به فضاي موءثر بخش اعظم و حذف كنده كاري و تخريب تاسيساتي حذف گچ و خاك و عايقمناسب صوتي و حرارتي و برودتي، حذف نعل درگاه و سرعت در اجرا و در غايت برگشت سرمايه گذاري در كوتاهترين برهه زماني از ديگر مزاياي استفادهاز سيستم ساختماني پانل در بلند رتبه سازي مي باشد كاهش مصرف انرژي و پايداري اطمينان بخش ساختمان در برابر زمين‌لرزه را نبايد فراموش نمود .

 

كاربردهاي
يونوليت سقفي در عايق بندي حرارتي و رطوبتي :


يك عدد ديگر از مشكل ها مهم كه دراكثرسازه ها به ديده مي خورد مشكل نم و رطوبت مي باشد كه در برخي مواقع خسارات جبران ناپذيري را به بنا ها و ساختمان وارد مي كند و يك عدد از راهكارهاي تقابل با آن عايقكاري رطوبتي مي باشد .در جمهوري اسلامي ايران با اعتنا به اقليم و آب و هوا و نيز وجود منابع عظيم نفتي متداولترين عايق رطوبتي قير و گوني مي باشد كه با ترقي تكنولوژي اين خط مش جاي خود را به عايقهاي پيش ساخته داده مي باشد . ولي با پيشرفت علوم و نيز گراني مواد نفتي و قير در برخي مورد ها عايقهاي پيش ساخته هم مقرون به صرفه نبوده و مهندسان را به آن داشت تا از مواد شيميايي جهت عايق بندي بنا به كار گيري كنند كه هم از نظر اقتصادي وهم از لحاظ كيفيت و همت بتواند با بقيه عايقها رقابت كند . آن گاه از پژوهش ها متفاوت مهندسان چيره شدند كه با به كارگيري از رزينهاي اكريلاتي و استايرني كه با آب حل مي شود، عايق رطوبتي جديدي بسازند كه چهره يك لايه mm1 روي مرحله هاي مورد نياز اجرا مي شود و انعطاف پذيرنيز مي باشد .


برچسب: يونوليت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۰۹:۱۴:۵۸ توسط:عباسي موضوع: نظرات (0)

معايب يونوليت نسبت به عايق حرارتي صوتي پشم سنگ

 امروزه با افزايش روز افزون ارزش انرژي و سوخت، دقت به عايق كاري ساختمان ها ارتقاء يافته هست . عايق هاي حرارتي مختلفي در بازار به خواسته عايق كاري ساختمان ها وجود دارااست . دو جور از اين عايق ها، پلي استايرن (يونوليت) و عايق پشم سنگ مي باشد .
يونوليت يا فوم هاي پلي استايرن از بلورهاي ريزي تشكيل گرديده هست كه در مجاورت بخار و فشار منبسط مي شود و دارنده ساختار سلولي بسته مي باشد، بدين ترتيب مقاومت  خيلي خوبي در برابر آب و رشد باكتري ها دارا است . البته از معايب اين عايق اين هست كه بلوك هاي پلي استايرن موجود در بازار اشتعال پذير مي باشد و در مقابله با آتش مخاطرات جاني و مالي جبران ناپذيري براي ساكنان ساختمان ها خواهند داشت .

موادي كه هرمصالح ساختماني به كار ميروند ،  مي بايست در برابر آتش پايداري شكلي داشته باشند ولي پلي استايرن در برابر حريق مقاوم نيست  و با سرعت بالا در مدت زمان كم  آتش مي گيرند و آتش به سرعت در اين بلوك ها پيشروي مي كند و آن ها را به صورت سيال در مي آيد . پلي استايرن انبساطي يا همان يونوليت به ادله ماهيت مواد استعمال گرديده براي توليد آن زياد قابل اشتعال مي باشد و از سرعت سوخت فراوان بالايي برخوردار مي‌باشد به طوري كه در مقادير اكسيژن كمتر از هوا هم به راحتي مي سوزد .
علاوه بر پايداري شكلي مصالح ساختماني مي بايست در مواجه با آتش، دود و گازهاي سمي ساخت نكنند . اين در صورتي ميباشد كه از پلي استايرن در هنگام سوختن دود و گازهاي سمي بخش اعظمي منتشر مي شود . مطالعات  نشان داده كه بيش از نيمي از تلفات در حريق سوزي ساختمان ها به ادله استشمام گازهاي سمي بوده مي باشد .
مي توانايي با افزودن مواد كندسوز، پلي استايرن را در برابر آتش مقاوم كرد اما به كار گيري از پلي استايرن دارنده مواد ديرگداز فقط در چيدمان ساختمان مجاز هست و به كارگيري از آن در توليد و ساز ساختمان و به عنوان بلوك هاي پر كننده ي فضاي بين تيرچه هاي سقفي مجاز نمي باشد .

در پيش‌روي فوم هاي يونوليت، عايق پشم سنگ مي‌باشد كه ماده نخستين آن سنگ بازالت مي باشد . به عامل جور ماده اوليه، پشم سنگ در مواجه با آتش نمي سوزد و هيچ گاز سمي و يا دودي ايجاد نمي كند كه جان ساكنان ساختمان را به خطر بيندازد (ويدئو مقاومت پشم سنگ در برابر آتش) .
اين عايق مقاومت فراوان خوبي در برابر آتش دارااست به طوري كه تا 4 ساعت در دماي بالاي 1000 سكو سانتيگراد مقاومت مي كند و بازدارنده از توسعه حريق به سمت ديگر عايق مي شود و بازه لازم را براي فرار و گريز افراد به دام به زمين خورد مهيا مي نمايد . به همين برهان به تيتر عايق ضد حريق نيز شناخته مي شود و بكار مي رود .

استفاده از بلوك هاي سقفي پلي استايرن در دنيا مرسوم نيست 


بلوك هاي پلي استايرن كه در سقف ساختمان به منظورعايق كاري به كار گيري مي شوند كه به عنوان "آتش پنهان" نيز از آن ها نام برده مي شود، مصالح ساختماني استاندارد نمي باشند و به كارگيري نادرست از آن ها عواقب جبران ناپذيري براي ساكنان ساختمان خواهد داشت .
هنوز استانداردي براي توليد بلوك هاي سقفي پلي استايرن به وسيله اداره استاندارد معين نشده هست اما استعمال از آن ها تقريبا در تمام ساختمان هاي مرزوبوم شايع شده است، اين درحالي هست كه مسئولان دائما در برابر استعمال از آن‌ها هشدار مي دهند . از بلوك هاي پلي استايرن در هيچ كشوري براي سقف استعمال نشده هست و گفته مي شود كه بلوك هاي سقفي پلي استايرن از اختراعات كشور ايران مي باشد . لذا هيچ استانداردي تا كنون در زمينه آن ها بنا كردن نشده است .


يونوليت نسبت به عايق پشم سنگ دارنده نقاط ضعفي مي باشد 

عايق پلي استايرن ترد و شكننده مي‌باشد و مقاومت ذيل در برابر حلال ها، برخي رنگ ها و چسب ها دارااست و در برابر شرايط محيطي خارجي تداوم پاييني دارد . بلوك هاي پلي استايرن به عامل يك پارچه نبودن در برابر ضربات كوبه اي اثرات مثبتي ندارند .
در پيش‌روي عايق صوتي حرارتي پشم سنگ داراي ثبات ابعادي فراوان خير مي‌باشد و ارتفاع عمري برابر با ارتفاع قدمت ساختمان دارد . پشم سنگ از لحاظ شيميايي هم استوار مي باشد و مصالح ساختماني منجر تخريب شيميايي آن نمي شود .
عايق پلي استايرن نه تنها مانعي براي انتقال صدا نمي باشد بلكه تقويت كننده صدا هم است . در حالي كه الياف پشم سنگ جاذب صدا مي باشد و به خواسته عايق كاري سالن هاي نمايش، سينماها، تالار هاي كنفرانس، كتابخانه ها، زير ريل قطار به مراد جذب امواج صوتي حاصل از تكان قطار، مترو و . . . به كار گيري مي شود .
از اين رو به كار گيري از عايق صوتي حرارتي و ضد حريق پشم سنگ براي عايق كاري حرارتي و صوتي ساختمان ها توصيه مي شود .


برچسب: يونوليت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۰۸:۵۵:۵۳ توسط:عباسي موضوع: نظرات (0)

يونوليت و حوادث ناشي از عدم رعايت استاندارد در ساخت

يونوليت يا همان پلي استايرن مدتي مي باشد كه در صنعت ساختمان سازي براي مصارف (يونوليت سقفي و ورق يونوليت) يا يونوليت بسته بندي مسئله دقت قرار گرفته است،معمولا  كيسه هايي با وزن 1000 كيلوگرم و يا اين كه پاكت هاي كوچك و كم وزن 25 كيلويي خريداري مي شود و به كارخانه ايجاد يونوليت منتقل مشود و به وسيله جرثقيل يا ليفتراك تخليه و به قسمت پخت اول منتقل مي‌شود. اين بلوك ها، در برابر آتش به راحتي حجم خويش را از دست مي دهند و صرفا گونه هاي اين بلوك ها، يه خرده مقاومت در برابر حرارت و شعله وري آن‌ها هست .با وجود پوشش نسوزي كه تحت و روي اين بلوك را محصور كرده است، در فيس آتش سوزي در ساختمان، اين بلوك ها صرفا تا ۲۰ دقيقه تاب مقاومت در برابر حرارت را دارند . ايمني اماكن مسكوني در برابر آتش و رخداد از جمله مواقعي هست كه بايستي از نظر ايمني شهري زمينه دقت قرار گيرد . در ايمني يك ساختمان مورد ها متعددي نقش داراست كه مي توانايي به مصالح به عمل رفته در آن به عنوان يك عدد از با اهميت ترين موارد اشاره كرد .بلوك هاي سقفي پلي استايرن نقش باروري ندارند و به همين دليل در برابر ز‌لزله ايمن هستند . 

اشكال بلوك هاي سقفي يونوليتي (پلي استايرن):

1 . قابل اشتعال

2 . غير قابل اشتعال در صورتي كه از متاع مرغوب اين بلوك ها در ساختمان سازي استفاده شود، در برابر آتش مقاوم تر خواهند بود . مدل غيرقابل اشتعال اين بلوك ها نيز با رعايت مقررات محدود شود تا از حريق هاي گسترده در ساختمان ها دوري شود .

وزن بلوك هاي سقفي يونوليتي (پلي استايرن):

وزن هر قطعه بلوك سيماني كه در ساختمان سازي به عمل مي رود، ۱۵ كيلوگرم است، در حالي كه وزن بلوك هاي يونوليتي مضاعف اندك مي‌باشد و تا ميزان بسيار متعددي موجب ذيل آوردن وزن ساختمان مي شود .
ماده اوليه بلوك هاي سقفي يونوليتي (پلي استايرن) :

ماده اول يونوليت پروپان مي باشد و در پتروشيمي به صورت جامد در آمده يونوليت اولا اسم يك كمپاني در ايران مي باشد و اخيرا اين ماده را زير عنوان پلاستوفوم ( پلي استايرن انبساطي ) نام ميبرند .


ضريب هاي عايق بودن بلوك هاي سقفي يونوليتي (پلي استايرن):

• ۱۰ سانتي متر يونوليت عادي در برابر صدا ۴۲ ديزبل عايق است .
• ۱۰ سانتي متر يونوليت معمولي در برابر گرما ۳۵ % عايق هست .


ويژگي هاي بلوك هاي پلاستو فوم

1 . سبكي قطعه بلوك به ابعاد

2 . كاهش ۳۰ درصدي حجم بتن

3 . كاهش مصرف فولاد

4 . كاهش مصرف تيرچه

5 . صرفه جويي در مصرف قالب بندي

قوانين فني براي به كار گيري از بلوك هاي سقفي پلي استايرن منبسط شده در سيستم سقف تيرچه بلوك بلوك هاي سقفي از مدل پلي استايرن منبسط شده ۱ در صورتي كارايي مطلوب و قابل قبول خواهند داشت كه مواقعي از قبيل ايمني در برابر آتش، رواداري هاي ابعادي، مقاومت مصالح (كه مي تواند با دانسيته مصالح ارتباط داشته باشد)، شكل هندسي و رويكرد اجرايي مناسب در آن رعايت گردد . بدين ترتيب اضطراري مي‌باشد تا مشخصات بلوك توليدي با قانون ها تحت انطباق داشته و در اجرا هم از خط مش ها و مراقبت هاي صحيح بهره گيري گردد . بديهي هست كه سيستم سقف تمام گرديده بايستي علاوه بر انطباق با اين ضوابط، نظير ساير سيستم هاي ساختماني به طور بي نقص با قانون ها ملي ساختمان و همه قوانين و آئين طومار هاي مصوب داراي ارتباط مطابقت كند .

 


برچسب: يونوليت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱ اسفند ۱۳۹۷ساعت: ۰۹:۴۹:۴۱ توسط:عباسي موضوع: نظرات (0)